Vad är hemligheten bakom framgång? Vaknar dessa drivna personer extra tidigt eller ägnar de all sin tid åt jobbet? En del kan såklart bero på tur och genetik, men vissa vanor är mer troliga att bidra till framgång. De framgångsvanor vi tar upp här är varken livsomvälvande eller särskilt svåra att ta till sig. Utan de handlar istället om att lägga till små vanor som kan bli en del i din framgångssaga.

Morgonstund har guld i mun
Något som vi alla kan styra över är när vi går upp om mornarna. Framgångsrika individer ser till att ta till vara på dagens alla timmar av den enkla anledningen att de hinner uträtta mer. Studier visar att de som går upp tidigt är mer optimistiska och har lättare att förutse och hantera problem som kan dyka upp – vilket är användbart i affärsvärlden.

Äta frukost
Om frukosten är dagens viktigaste mål låter vi vara osagt, men att äta en bra frukost kan faktiskt höja prestationen. Det gör oss mer alerta och har även visat sig förbättra minnet och höja humöret.

Motionera
Det finns flera positiva hälsoeffekter av att motioner, men att träna regelbundet kan också öka självförtroendet, lära en om disciplin och göra hjärnan mer alert.

Ha ett balanserat liv
Framgångsrika individer begraver sig inte i jobb utan ser till att hålla balansen mellan arbets- och privatliv. De ser inte tid med familjen och egentid som slöseri utan som ett sätt att ladda batterierna, reflektera och kanske till och med utveckla nya tankesätt och strategier.

Vara organiserad
Att sätta upp realistiska mål för dagen och skriva ner dem ger en tydlig överblick över vad som behöver göras och vad som är avklarat. Klara mål gör det enkelt att fokusera och kan dessutom öka känslan av egenvärde. Samla mål och planer i en kalender för att ha allt på ett ställe.

Lycka till!

Team Made for Sales