┬®ninnieschroder_1-9569_web

När jag klev in på Made for Sales i januari 2023 för att börja min nya tjänst som Executive Search Consultant, kände jag mig både förväntansfull och lite nervös. Vi är nog många som kan känna igen oss i den känslan när man både ska lära sig nya arbetssätt, kunskaper samt lära känna sina nya kollegor.

För min del släppte nervositeten snabbt, till stor del tack vare att jag fick en så proffsig och genomtänkt onboarding av hela teamet. Det gjorde att jag både kände mig som en i gänget, och att jag kom in i arbetet.

Nedan har jag samlat mina bästa tips för dig som ska onboarda en ny kollega under 2023!

✅ PRE-BOARDING
En pre-boarding sker innan er nya kollega börjar hos er och kan innehålla många saker. Någon vecka innan jag började på Made for Sales fick jag ett schema för min första vecka, samt praktisk information som är bra att ha med sig. Detta samt att min blivande chef Kristofer fanns tillgänglig för frågor och funderingar gjorde att jag kände mig trygg inför starten!

✅ LÄRA KÄNNA-MÖTEN
Under min första vecka på Made for Sales hade jag flertalet lära känna-möten med alla i teamet. För mig kändes det väldigt positivt att alla tog sig tid att välkomna mig och engagera sig i min onboarding men även nyttigt att förstå var och ens roll och ansvar i bolaget.

✅ TYDLIGA MÅL OCH UPPFÖLJNING
Med tydliga förväntningar på vad som ska uppnås är det lättare att komma in i arbetet. För mig var det väldigt bra att ha regelbundna avstämningar den första tiden med min chef för att veta att jag var på rätt spår.

Mitt svar på frågan om det finns ett rätt sätt att genomföra en bra onboarding är nej – vi är alla olika och det du lär dig på en eftermiddag kan ta en vecka för mig. För att inte tala om olika tjänsters komplexitet och vilka förutsättningar som finns hos respektive bolag!

Men, med det sagt är det viktigt att ge den nyanställde så goda förutsättningar som möjligt i sin nya tjänst – en halvdan onboarding är bättre än ingen!

Agnes Orpana Made for Sales

q-path

Relaterade nyheter

herobild-artikel
8 maj, 2019
Okategoriserade
Sv

7 goda vanor inom personlig utveckling

Kalle Salomonsson
Alla människor, oavsett position i företaget mår bra och stärks av personlig utveckling. Det handlar om att hitta dina drivkrafter för...
Karriär
15 december, 2017
Okategoriserade
Sv

5 tänkvärda råd för dig som vill göra karriär

Kalle Salomonsson
1. Var inte för upptagen när du arbetar på ditt jobb! Medarbetare som tar på sig för mycket, jobbar för hårt, upplevs ofta som stre...
shutterstock_245148676-min
12 december, 2017
Okategoriserade
Sv

10 viktiga faktorer som får dig att lyckas bli framgångsrik

Kalle Salomonsson
Vi är mitt i december – och många av er håller på med årets slutleveranser – andra håller på att planera inför 2018. Under julhelgen ä...