Ett av Sveriges aktiebolag som i år fått utmärkelsen årets Gasell är rekryteringsentreprenören Made for Sales. – Nyckeln till framgång för oss har varit att fokusera på kvalitet och att gräva där vi står, säger Göran Fryklund, vd Made for Sales.

Dagens industri analyserar varje år samtliga svenska aktiebolags årsredovisningar. Därefter utser de Sveriges mest snabbväxande företag till att bli årets Gasell. Kriterierna är mycket hårda och färre än 0,5 procent av alla Sveriges aktiebolag utses årligen till Gasellföretag.

Ett av företagen som vunnit årets Gasellutmärkelse är det snabbväxande rekryteringsbolaget Made for Sales.

– Vi tog sikte på att bli Gasellföretag för fem år sedan när vi startade Made for Sales och nu har vi
lyckats – det är alltid härligt att uppnå ett mål, säger Göran Fryklund, vd på Made for Sales.

Hur kommer det sig att ni har lyckats?
– Nyckeln är att vi har fokuserat på att leverera väldigt bra i våra uppdrag och att jobba med våra befintliga kunder och grävt där vi står. Genom att jobba nära vårt nätverk har vi fått mycket repetitionsaffärer, säger Göran Fryklund.

Vad är er strategi bakom?
– När vi rekryterar till oss själva är vi väldigt noga med att hitta medarbetare som lever våra värdeord personliga, passionerade och professionella. Värdeorden vill vi också att våra kunder och kandidater ska uppleva i alla leveranser och möten med oss, säger Lisen Olander, grundare av Made for Sales.

Hur är glädje en framgångsfaktor för er?
– I bedömningen av en affärsmöjlighet tar vi alltid med aspekten; kommer det här bli en kul kund att jobba tillsammans med? Att bygga bolag ska vara roligt och vi vill att våra medarbetare ska känna glädje på morgonen när de kliver in på Made for Sales kontor. Att dessutom alltid ha tid för skratt och humor på arbetsplatsen tror jag leder till framgång, säger Lisen Olander.

Om Di Gasell
Gasellutmärkelsen premierar företag som visat prov på goda resultat då det gäller omsättning, sunda finanser och tillväxt som i sin tur kan skapa fler nya jobb. Enligt Di ska också Gasellerna vara inspirerande förebilder för Sveriges entreprenörer.

Under året kan också företagen vinna olika priser, varav en i slutändan kan utses till landets snabbast växande företag och få titeln Sveriges Supergasell.

Kriterier för att bli årets Gasellföretag
– En omsättning som överstiger 10 Mkr
– Minst tio anställda
– Minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret i undersökningsperioden
– Ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren
– Ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt
– I allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner
– Sunda finanser

För mer information om Di Gasell hittar du här.

För ytterligare information, var god kontakta Made for Sales:
Göran Fryklund, vd, tel. 073-204 32 24, Lisen Olander, Grundare, tel. 070-722 33 46 eller Maria Frändegård, Presschef, tel. 0709-187018, maria.frandegard@madeforsales.se