Har du någon gång reflekterat över hur din inställning är till saker och ting? Som exempel; om du har flera missade samtal på din telefon. Vilka är dina första tankar? Tänker du positivt eller negativt?
Går tankarna i stil med ”Åh nej, vad är detta nu då?” eller är det mer i stil med ”Intressant! Vad kan detta vara för spännande?”

Vad är din mentala grundinställning till din omgivning och allt som sker? Är glaset halvtomt eller halvfullt? Vår inställning till saker avslöjar en del av vår personlighet. När du konfronteras med något, hur reagerar du? Är du misstänksam när du lyssnar till andra människor som berättar saker för dig eller är du öppen och har en vilja att förstå? Har du reflekterat över din egen mentala inställning när du ska utföra något eller ta itu med ett ”problem”? Eller ser du det som en möjlighet?

I Petter Stordalens bok ”Min hemlighet” delar han generöst med sig av tips och tricks för framgångsrikt företagande och att se möjligheterna till affär. Petter Stordalen, en av Nordens största entreprenörer, har under hela sitt liv varit en fena på att i alla situationer ha en positiv inställning och grundsyn. Att se möjligheter och leta lösningar mer än att se nya problem, hinder och svårigheter. Han har aldrig låtit omständigheterna styra och bestämma resultatet utan det är han som sätter målet och avgör vad resultatet ska bli. Han har alltid haft blicken riktad framåt, mot nästa mål och mot nästa deal. Framåt mot nästa möjlighet!

Som säljare idag är det viktigt med rätt mental inställning dagligen. För att kunna ställa om och alltid prestera, leverera och vara på toppen så gäller det att kunna ställa om sig snabbt mentalt.

Med rätt mental inställning kan du se till att bli mer effektiv med din absolut dyrbaraste tillgång som du har i ditt liv. Nämligen din tid. Vad gör du med din tid? Använder du den på bästa sätt för dig själv? Alla tilldelas 86 400 sekunder varje dag, hur använder du dem? Spenderar du din tid eller investerar du din tid?

Läs ”Min hemlighet” av Petter Stordalen och låt dig inspireras till att använda RMI

Anna-Karin Danielsson Rekryteringskonsult och säljtränare, Made for Sales

petter