Här är våra bästa tips för att säkerställa att din jobbansökan kommer högst upp i högen när du söker nytt jobb online!

Fokusera på vad du presterat

Idag sker många jobbansökningar via online-formulär. Dessa kräver ofta att man fyller i standardinformation i ansökan – innan man kan skicka iväg ansökan. I stället för att lista upp alla dina tidigare jobb du haft ska du först och främst börja sammanfatta de relevanta jobb där du presterat bäst på. Så vårt första tips är att skriva in dessa, vad du gjort och vilket resultat det gett för företaget.

Använd rätt nyckelord

När du tryckt på ”sänd-knappen” och skickat iväg din online-ansökning går informationen direkt in i databaser. Här kommer informationen att bearbetas och ett automatiskt sökande börjar för att matcha dina ord med de ord som rekryteraren söker. Var därför noga med att leta fram de nyckelorden som gömmer sig i jobbannonsen och se till använda dessa exakta sökord i din jobbansökan eller ditt CV.  Använd dem frekvent. Ju fler träffar – desto större chans att hamna högre upp i högen.

Fokusera på arbetsgivaren

När du skriver din ansökan kan det vara bra om du skriver ner varför du söker dig till just detta företag och hur just du skulle kunna arbeta för och bemöta deras specifika behov. Det är exempelvis bättre att använda följande argument ”Jag har erfarenhet av försäljning inom läkemedel och skulle därför kunna förklara era produkter på ett mycket insatt sätt” än detta ”Jag har värdefull försäljningserfarenhet”.

Skicka en papperskopia

De flesta av dagens jobbansökningar sker online – därför kan ett sätt att sicka ut i mängden att faktiskt skicka en kopia av ansökan via post. För att få ytterligare en kontakta kan du några dagar senare följa upp ansökan genom att ringa upp den som rekryterar och fråga om de tagit emot din ansökan och sedan passa på att ställa frågor om tjänsten.

Lycka till!