Teknisk Säljare till affärsområde Maskinbyggare

Tillquist Group AB 17-02-2023

Tillquist Group AB är ett privatägt kvalitetsfokuserat teknikhandelsbolag inom mätteknik. Tillquist säljer produkter och system främst inom kraft- och industriautomation. Företaget arbetar med de mest välrenommerade varumärkena och våra medarbetare levererar marknadens främsta tekniska expertis. Genom kvalitét och kompetens skapar vi värde för våra kunder, det har varit vår affärsmodell i över 100 år och den kommer Tillquist att fortsätta med.

Företaget omsätter ca 250 MSEK, främst i Norden, och har visat god lönsamt i alla år. Företaget har stark finansiell ställning med en tydlig tillväxtstrategi där förvärv är ett centralt område. Till Tillquist rekryterar nu Made for Sales en Teknisk Säljare till affärsområde Maskinbyggare.

I rollen som Teknisk Säljare ansvarar du för att driva och utveckla försäljningen inom affärsområdet Maskinbyggare gentemot både nya och befintliga kunder inom den svenska OEM-industrin. Du kommer att få vara med och bidra i utvecklingen av ett affärsområde med en stabil och välkänd kundbas med goda tillväxtmöjligheter och stark produktportfölj. Du driver säljprocessen självständigt men arbetar också tätt tillsammans med dina kollegor och våra leverantörer. Med din tekniska kompetens som grund inom något av områdena sensorer, givare, pumpar och ventiler har du ett konsultmässigt, vägledande förhållningssätt för att hjälpa kunden att hitta en bra produktlösning. Försäljningen och samarbetet med våra leverantörer sker både via fysiska besök och digitala möten. Du utgår från huvudkontoret i Stockholm, Kista.

Vi söker dig som är tekniskt intresserad, har kunskap om branschen samt har dokumenterat goda säljresultat inom teknisk B2B-försäljning inom industrin. Som person är du uthållig, resultatorienterad och har ett systematiskt sätt att arbeta. Du bygger starka, långsiktiga och förtroendefulla relationer genom att vara nyfiken, lyhörd och tekniskt kunnig. Du ser en charm i att arbeta i ett litet bolag med snabba beslutsprocesser och motiveras av att vara med och växa och realisera affärsområdets potential. 

Kvalifikationskrav

  • eftergymnasial teknisk utbildning eller motsvarande erfarenhet
  • flerårig erfarenhet av teknisk B2B-försäljning inom industrin
  • god kommunikativ förmåga både muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska
  • god presentationsvana och kunskaper inom Office-paketet
  • B-körkort

Det är meriterande om du har utbildningsbakgrund som högskoleingenjör inom teknik, har erfarenhet av försäljning av liknande produkter och kunskap inom flödesteknik.

Du erbjuds en bred och självständig roll i ett företag med god teamkänsla där det gemensamma slutresultatet är det som räknas. Tillquist Group är kollektivavtalsanslutet och vårt mål är att erbjuda utveckling genom stimulerande kundprojekt och en inspirerande arbetsplats där man har roligt tillsammans.

Är du den vi söker? Vi ser fram emot din ansökan! Urval sker löpande. Du ansöker direkt via annonsen. Vår rekryteringsprocess består av urvalsfrågor vid intervjuer, personlighetstest, djupintervju och referenstagning. Om du har frågor kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Made for Sales, Ida Ekendahl, på nedan nummer.

För mer information, se www.tillquist.com

 

 

Har du några frågor angående denna tjänst?

Ida Ekendahl

076 720 35 30

start-m-ledigajobb

Fler lediga tjänster

HR Manager

Hela landet

Säljare

Göteborg

Managementkonsult

Stockholm

Spontanansökan