Det är med stor glädje, och inte utan ett visst mått av stolthet, som vi idag ”sjösätter” vår webbplats för Made for Sales. Den kommer att bli navet i vår verksamhet och vår förhoppning är att den kommer att bli till stor glädje för alla våra kunder, d v s er som uppdragsgivare – som vill att vi löser era rekryteringsbehov och er kandidater – som vill att vi hjälper er vidare till nästa steg i karriären.

Vi startar inte vår rekryteringsverksamhet i och med sjösättningen av webbplatsen utan vi har varit igång sedan årsskiftet och redan hunnit hjälpa ett flertal kunder. Vi återkommer med några tankar kring detta lite längre ner i det här inlägget.

Den här bloggen kommer i första hand handla om försäljning men ibland har vi även perspektivet rekrytering och försäljning. Ämnesvalen är ganska självklara eftersom försäljning och rekrytering är vår expertis.

En av de viktigaste egenskaperna för att lyckas inom försäljning anser vi är mod. Mod att fråga efter affären eller modet att boka kundbesök med en högt uppsatt person i ett stort företag. Men också modet att sälja utan att ha så mycket konkret att visa upp i form av t ex färdiga produkter, välpaketerade tjänster eller snygga presentationer.

När vi startade ett säljutbildningsföretag för ett antal år sedan så gjorde vi det utan varken visitkort, webbsida eller paketerat utbildningsutbud. Vi hade inte ens ett namn på företaget… När vi utförde uppdrag åt våra kunder så blev vi introducerade som Lisen & Göran AB.  Trots detta så kunde vi vinna affärer även i konkurrens med väletablerade utbildningsföretag och idag har också vårt företag kommit att bli ett väletablerat säljutbildningsföretag.

Samma princip har vi följt vad gäller uppbyggnaden av vårt rekryteringsföretag Made for Sales. Vi har som sagt redan hunnit genomföra ett antal rekryteringsuppdrag innan alla bitar varit helt på plats. Det har gått alldeles förträffligt tack vare att vi är trygga med att vi har kompetens för det vi gör och ser till att agera professionellt gentemot våra kunder. Vi är väldigt glada att ha fått chansen att hjälpa de kunder som haft förtroende för oss trots att all ”kosmetik” kring vårt erbjudande inte varit fullt ut på plats.

Försäljning handlar med andra ord om att inte vänta utan våga gå ut och agera direkt på marknaden. Att vara professionell och hur du bygger relationer med dina kunder är viktigare än att alla bitar ligger perfekt på plats innan du kör igång. Allt för många lovande företag har besegrat sig själva genom att spendera för mycket tid och pengar på att ”bygga” företag innan de har fått kunder. Så vårt råd till dig är att göra som den legendariska säljaren William Clement Stone. Innan han knackade på dörren till sina prospekts så upprepade han samma mantra, ”Thinking will not overcome fear but action will. Success is achieved by those who try – Do it now!”.

Nu har Made for Sales alla bitar på plats  – underbara kunder  och ett välpaketerat koncept! Det här är bara början – nu lyfter vi mot nya höjder! Och vi vill gärna ha dig med på resan!

Göran Fryklund och Lisen Olander

för Made for Sales