Nyligen var det  den årliga inspirationsdagen ”Go Green” hos vår kund Brunngård i Borås. Made for Sales fanns självklart på plats och vår duktiga säljtränare Lisen Olander höll ett uppskattat föredrag för närmare 100 butikschefer och säljare från de olika butikerna. Temat för inspirationsföreläsningen var ”Från ord till handling” och deltagarna fick med sig en mängd tips och idéer att direkt kunna använda hemma i sin butik. Lisen fick stående ovationer efter att ha inspirerat gänget kring utmaningar i kundmötet, smarta mål och framgångsfaktorer. Framgångsfaktorer för att lyckas med sina mål oavsett om det är privata mål eller arbetsrelaterade mål är:

1. Tydlig målbild
2. Mental styrka – motor
3. Empati
4. Hög kvantitet – träning
5. Glädje, skratt

Förutom dessa framgångsfaktorer har forskarna kommit fram till ytterligare en framgångsfaktor och det är ”förmågan att skjuta upp belöning”. Detta har man studerat på barn som man sedan följt upp till vuxen ålder för att se om de lyckats bra i sina liv. De som från barnsben hade förmågan att just skjuta upp belöning lyckades bättre med sina studier, fick en mer framgångsrik karriär samt lyckades mycket väl i sitt privata liv. Kika gärna på Marshmallowexperimentet: https://www.youtube.com/watch?v=M0yhHKWUa0g

Stämningen var hög och Brunngård hade ordnat en mycket innehållsrik och inspirerande dag för sina inbjudna gäster. Jag (Anna-Karin Danielsson) och Lisen från Made for Sales trivdes bra tillsammans med alla härliga gäster samt med hela gänget från Brunngård, vi skulle kanske stannat och dansat natten lång? Här ser du oss pusta ut på Landvetter flygplats efter en lyckad dag i Borås.

Bild Anna-Karin Danielsson och Lisen Olander