Oavsett hur många tidigare arbeten du än har haft så är den allra första dagen i stort sett alltid väldigt laddad med både spänning och nerver. Det blir visserligen lite enklare att hantera detta allt eftersom du får mer och mer erfarenhet, men det försvinner aldrig helt och hållet. Så vad kan du fokusera på för att göra den allra första dagen till en så smidig upplevelse som möjligt?

Passa in med dina nya kollegor
Detta kan komma som en självklarhet då det är något som väldigt många redan gör per automatik. Men det är viktigt att tänka på att till exempel inte skryta om dina förmågor direkt på den första dagen men heller inte vara allt för undergiven, en bra balans av dessa är nyckeln till framgång.

Lita på din magkänsla
Om du är nyexaminerad eller inte har allt för mycket erfarenhet av att arbeta så är det lätt hänt att du känner en enorm press att leverera under de första veckorna på arbetet. Faktum är dock att det finns en risk för att du sänker kvaliteten på ditt arbete genom att överanalysera varje liten detalj och att göra små ändringar hela tiden, så försök att gå med din magkänsla och försök att inte oroa dig så mycket.

Du blev anställd av en anledning
För att bli anställd, särskilt som säljare, så behöver man först ta sig igenom hela anställningsprocessen. Så även om det är enkelt att tvivla på sina förmågor inför den allra första dagen på en ny arbetsplats så är det viktigt att komma ihåg att du blev anställd av en anledning. Om du inte hade vad som krävs så hade du inte blivit anställd från första början, så försök att slappna av och lycka till på din nya arbetsplats!

Sammanfattning
1. Anpassning till kollegorna.
2. Lita på din magkänsla.
3. Du har vad som krävs för jobbet, du blev anställd av en anledning.