Det är mitt i hösten och de flesta av oss är mitt uppe i stora projekt och har många leveranser. Helt oväntat kan det hända även den bästa av oss.

Koncentrationen tryter och att få någonting gjort känns hopplöst.. För att inte tala om distraherande kollegor. Dessa dagar spelar det ingen roll hur många koppar kaffe man dricker. Så vad kan man göra för att fokusera på jobbet och inte på alla distraktioner runt om? Vi delar med oss av våra bästa tips!

1. Lyssna på musik du gillar
Bakgrundsljud kan vara störa din fokus. Stäng ute omvärlden med ett par hörlurar och lyssna på musik du gillar.

2. Sluta multi-raska
En del tror att multi-tasking är ett effektivt sätt att få saker gjorda, men egentligen påverkar det koncentrationen eftersom du inte kan ägna all din fokus åt en sak i taget. I stället för att multi-taska – fokusera på en sak i taget och du kommer bli klar snabbare.

3. Låt bli mobilen
Mobiler är fantastiska små distraktioner. Det kan vara lockande att gå in på sociala medier och chatta med vänner under arbetsdagen men också oerhört distraherande. Stäng av alla aviseringar, eller sätt mobilen på ljudlöst. Kolla mobilen när du behöver en paus.

4. Ta pauser 
I ungefär 45 minuter orkar hjärnan ta in ny information innan den ”stänger av”. Fyll din dag med mikropauser. Passa på att rör på dig, gå ut i friska luften eller läs några sidor i en bok. Du presterar bättre och din hjärna får sig en välbehövlig paus.

5. Prioritera rätt 
Sätt realistiska mål och fundera över dina prioriteringar. Skriv ner vad du ska göra och i vilken ordning för att organisera dig.

Lycka till!
Team Made for Sales