Under de två senaste veckorna har jag själv tillsammans med min kollega Lisen Olander återigen haft förmånen att genomföra ledarutveckling för två grupper med apotekschefer hos Apotek Hjärtat. Det här är ett otroligt uppskattat inslag i deras program för apotekscheferna. Vi använder IDI– Interpersonal Dynamics Inventory som grund och under två intensiva dagar per grupp så arbetar vi med eget och andras beteende.

Utbildningen ger självinsikt i hur det egna beteende uppfattas av omgivningen och deltagarna blir också riktigt vassa på att förstå andras beteende och också behoven som leder till det beteendet. Kommunikation är nyckeln till det goda ledarskapet som också driver försäljning i det egna apoteket/företaget. Genom att få sin beteende profil och under två dagar träna tillsammans med andra så kommer insikterna.

”De andra borde bli effektivare” sade en av deltagarna när vi checkade av förväntningar inför utbildningen. ”Nu vet jag hur jag ska peppa och coacha mina medarbetare i apoteket” sade han när vi skildes åt efter två intensiva dagar. Detta är bara ett av alla fina exempel på självinsikt och också den praktiska kopplingen till ledarskap och försäljning!

Lisen bildProfilbild_Annakarin_gammal
Lisen Olander         Anna-Karin Danielsson

Anna-Karin Danielsson, rekryteringskonsult och säljtränare