Made for Sales 19 July, 2017

Enhetschef, Vagnhärad till Optimera

Optimera Svenska AB är en av Sveriges ledande bygghandelskedjor för yrkeskunder och har idag 53 byggvaruhus i Sverige och säte i Malmö. Optimera har cirka 800 anställda och omsätter cirka 3 miljarder SEK. Optimera finns även i Danmark, Norge, Estland samt Lettland och ägs av den franska koncernen Saint Gobain som är en av Europas största leverantörer av byggmaterial. Saint Gobain omsätter ca 40 miljarder Euro och har mer än 170 000 anställda i 66 länder.

Optimera har haft en stark tillväxt och expansionen i regionen fortsätter. Lockas du av möjligheten att arbeta med ett av branschens starkaste varumärken i ett expansivt och framåtriktat företag? Made for Sales har nu fått i uppdrag att rekrytera en driven Enhetschef till verksamheten i Vagnhärad.

Som Enhetschef för ett trevligt och kunnigt team om ett tiotal medarbetare, inom Lagerförsäljning, Butiksförsäljning och Byggförsäljning, ansvarar du för enhetens resultat, arbetsmiljö och säkerhet, samt för att planera, leda, inspirera, engagera, stötta, coacha och följa upp dina medarbetare. Du ansvarar för enhetens försäljning, där lokala och regionala proffsbyggare är dina samarbetspartners. Du stöttar säljteamet och skapar förutsättningar för kundansvariga att framgångsrikt kunna utveckla Optimeras befintliga nyckelkonton, samt för att effektivisera och prioritera säljteamets proaktiva bearbetning av nya kunder.

Utöver att leda och utveckla personalen på enheten, innebär rollen ett ansvar för en egen kundportfölj som Byggsäljare – du etablerar goda relationer och skapar ett brett nätverk på flera nivåer hos dina kunder, som återfinns inom byggbranschen. Vidare ansvarar du för att genomföra lokala marknadsförings- och kundaktiviteter.

Du samverkar med Optimeras övriga enhetschefer i regionen – Täby, Arlanda Stad, Länna, Ljusterö, Västerås, Nyköping, Bromma, Hagby, Kallhäll och Regionsälj. Befattningen rapporterar till Regionchef Öst (Stockholm/Mälardalen).

Vi söker dig som har erfarenhet av b2b-försäljning och du har troligtvis en bakgrund inom Byggbranschen. Du har erfarenhet av och intresse för ledarskapsfrågor, samt eget budgetarbete och resultatuppföljning. Du är en skicklig affärsman/-kvinna och är van att förhandla större avtal.

Som person är du driven, en motiverande och tydlig ledare – med förmåga att leda gruppen mot uppsatta mål. Du är resultatinriktad och du drivs av att hitta nya vägar fram till affär och se dina medarbetare lyckas. Du trivs i en organisation där du ges möjlighet till påverkan och där dina egna och gruppens resultat blir synliga och uppmärksammade. Vidare är din naturligt höga sociala kompetens en av dina styrkor då du skapar långsiktiga relationer med dina kunder.

Vi söker dig som brinner för försäljning och ledarskap och lockas av möjligheten att leda och utveckla en enhet med positiva och engagerade medarbetare i ett växande företag med starkt varumärke.

Du erbjuds en mycket intressant möjlighet, att i rollen som Enhetschef vidareutveckla en enhet med stor potential – där du utgör en viktig del i en organisation med god teamanda och positiv företagskultur. Optimera är en trygg arbetsplats, med starka ägare och sunda värderingar – ett företag som satsar och bryr sig om sin personal och sina kunder.

Är du den vi söker? Sänd in dina ansökningshandlingar nedan, urval sker löpande – men intervjuer kommer påbörjas under oktober. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Made for Sales, rekryteringskonsult Karin Hult Fryklund på 073-779 52 49.

Fler lediga tjänster

Utesäljare till Tyringekonsult

Försäljningschef Stockholm

Rekryteringskonsult till växande Made for Sales

Vill du nå framgång i ett fantastiskt säljteam som söker toppsäljare?

Försäljningschef till Allocate i Stockholm

Sprudlande kunskapsföretag med miljöfokus söker färgstarka innesäljare

Produktchef till ABB Instrumentation i Kista

Bid Manager till Dustin

Två nya säljare till Allocate i Stockholm

Engagerad New Sales medarbetare till Lindorff

Driven KAM till Lindorff

Socialt deltidsjobb mot dagligvaruhandeln Kalmar & Oskarshamn

Säljande Projektledare för intelligenta trafiksystem

Account Manager till UC Marknadsinformation

Energifull och driven utesäljare till tillväxtbolag

Sales Manager till energiföretaget Gasum

Innesäljare mot befintliga kunder Stockholm

Innesäljare mot befintliga kunder Göteborg

Tekniskt intresserad säljare till KONE

Enhetschef, Vagnhärad till Optimera

Försäljningschef till UC Marknadsinformation

Key Account Manager till UC Marknadsinformation

Är du en talangfull säljare i början av din säljkarriär?

Bli en del av Made for Sales nätverk

Vill du
bli kontaktad

Ta mig till kunskapsbanken

Allt du behöver veta

Läs mer >

Utesäljare till Tyringekonsult

Försäljningschef Stockholm

Rekryteringskonsult till växande Made for Sales

Lediga tjänster för dig

Nedan ser du några av de spännande tjänster vi rekryterar till just nu - hoppas det finns något för dig!

Visa alla lediga tjänster >